Directory Tag: thamyris

thamyris

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο καλαμάτας | THAMYRIS
Κατηγορία Επιχείρησης:
Σύντομη περιγραφή: THAMYRIS Food Products
Ολοκληρωμένη περιγραφή:

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και Ελιές από την περιοχή της Καλαμάτας στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο που περιβάλλει το πνεύμα και τη μακρά ιστορία της πατρίδας μας, την Ελλάδα.

Με μια εκατονταετή οικογενειακή παράδοση και εμπειρία στην ελαιοκαλλιέργεια και μια de profundis επιθυμία να γίνουμε δυναμικοί πρεσβευτές του Ελληνικού ελαιολάδου και συναφών προϊόντων στις διεθνείς αγορές η Thamyris Food Products Company ιδρύθηκε το 2016 με αυτόν ακριβώς τον σκοπό, στοχεύοντας δηλαδή, στις εξαγωγές των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά την διάρκεια των ετών της άοκνης προσπάθειάς μας για την συνεχή διαμόρφωση της εταιρικής ταυτότητας και προϊοντικής γκάμας, παρά τις δυσκολίες και παρά το πόσο αποκαρδιωμένοι και αναισθανθήκαμε περιστασιακά, αυτή η εκ βαθέων επιθυμία της δημιουργίας ενός ισχυρού Ελληνικού brand ελαιολάδου δεν έπαψε ποτέ να κυριαρχεί στα όνειρα μας, οδηγώντας την εταιρεία και το ανθρώπινο δυναμικό μας να προχωρά εμπρός, να καινοτομεί και να εξελίσσεται.

Σήμερα, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μυήσουμε τους καταναλωτές μας στον συναρπαστικό κόσμο του ποιοτικού Ελληνικού Έξτρα Παρθένου Ελαιολάδου, Επιτραπέζιων Ελιών, Σάλτσας Ντομάτας και Βαλσαμικού Ξυδιού.

Τέλος, είθισται να λέγεται πως πίσω από κάθε απόφαση εταιρικής ονομασίας κρύβεται ένας μύθος. Έτσι και στην δική μας περίπτωση δεν θα μπορούσε να γίνονταν διαφορετικά. Ανακαλύψτε τον Μύθο μας, διαβάζοντας παρακάτω τι οδήγησε τη μοίρα του Θάμυρι και των Μουσών να διασταυρωθούν, πώς οδηγηθήκαμε στην γέννηση μιας ελιάς, και πως λόγω αυτών, δόθηκε η έμπνευση για την ονομασία του χωριού μας στην καρδιά της Μεσσηνίας.

«Τιμώντας την πολιτιστική μας κληρονομιά, θέλουμε να επικοινωνήσουμε τον Μύθο του Θάμυρι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου καθιστώντας της εταιρεία μας πρεσβευτή της Ελληνικής μεσογειακής διατροφής. Δημιουργούμε ένα ισχυρό διεθνές brand που θα προμηθεύει τους πελάτες και τους καταναλωτές μας με προϊόντα ελαίας απαράμιλλης ποιότητας και γεύσης, κάνοντας την καθημερινή ζωή καλύτερη, πιο νόστιμη και πιο υγιεινή»

«Κοπιάζουμε καθημερινά για την παραγωγή προϊόντων διατροφής βέλτιστης ποιότητας, τα οποία θα περικλείουν την ψυχή και την μακρά ιστορία της χώρας μας, της Ελλάδας»

Ο Θάμυρις ήταν Έλληνας ποιητής, γιος του Φιλάμμωνα και της νύμφης Αργιόπης καταγόμενος από τη Θράκη, ξακουστός για την ικανότητά του στην τέχνη της μουσικής.

Ορμώμενος από την τεράστια φήμη του καυχήθηκε πως δεν υπάρχει κάνεις άλλος στον κόσμο που να μπορεί να τον υπερκεράσει. Έτσι, τυφλωμένος από την αδάμαστη Άτη του, τόλμησε να προκαλέσει τις Μούσες σε διαγωνισμό ζητώντας ως αντάλλαγμα να κοιμηθεί μαζί τους μετά από την επερχόμενη νίκη του. Προς μεγάλη του απογοήτευση έχασε, προκαλώντας τη Νέμεσι του. Η τιμωρία του επιδόθηκε από τις ίδιες τις Μούσες. Αφού τον τύφλωσαν στο χωριό Δώριο Μεσσηνίας, του στέρησαν τη μουσική του τέχνη και κατ’ επέκταση την ικανότητα να παίζει την πολυαγαπημένη του Λύρα.

Ο Θάμυρις μαινόμενος κατηγόρησε την άδικη του μοίρα αποκαρδιωμένος από τις αμείλικτες συνέπειες της Ύβρεως του. Σε μια πράξη απογοήτευσης, μη μπορώντας πλέον να την αντικρίζει, εκσφενδόνισε την Λύρα μακριά. Η Λύρα του Θάμυρι βρέθηκε στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην καρδιά της Μεσσηνίας όπου ακολούθως, ο Θάμυρις βρήκε καταφύγιο από τον πόνο και την ντροπή που τον κατέτρεχαν.

Σύμφωνα με τον μύθο, ο πόνος και η δυστυχία του Θάμυρι έκανε τους θεούς να τον λυπηθούν. Ο Δίας, ο μέγιστος των Ολύμπιων και δικαιοκρίτης θεών τε και θνητών, συνέβαλλε στο ξετύλιγμα του μίτου της μοίρας που επεφύλασσε το σύμπαν για τον ήρωά μας. Στο σημείο που βρίσκονταν η εγκαταλελειμμένη Λύρα του Θάμυρι χτύπησε με έναν κεραυνό και εκεί, Ώ του θαύματος, φύτρωσε μια ελιά.

Ο συμβολισμός της κατακερματισμένης Λύρας και η Ύβρις του παρελθόντος που αντιπροσώπευε είχαν πλέον δώσει τη θέση τους σε αυτό το νεοφυές δέντρο που έμελλε να γίνει το αιώνιο σύμβολο Ειρήνης και Νίκης, η φήμη του οποίου αντηχεί στο πέρας των αιώνων φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας, καθιστώντας τη Μεσσηνία, την πατρογονική γη του συμβόλου που εξακτίνωσε στα πέρατα του κόσμου τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού.

Το χωριό στην περιοχή του οποίου «έριξε» την λύρα του ο Θάμυρις ονομάστηκε Βαλύρα.

Από το αρχαίο ελληνικό ρήμα βάλλω < αρχαία ελληνική βάλλω < ινδοευρωπαϊκή (ρίζα) *gʷl̥-ne-h₁- < *gʷelH- ‎(βάλλω, χτυπώ, εκσφενδονίζω) και το ουσιαστικό Λύρα.

Ιστοσελίδα επιχείρησης : Thamyris
Τηλέφωνο: THAMYRIS Food Products
Διεύθυνση επιχείρησης: Θεμιστοκλέους 46
Τ.Κ.: 241 31
Scroll to Top